لزوم شرکت آگاهانه در انتخابات

 

با توجه به این نکته که در استانه توزیع قدرت در یکی از زیر مجموعه های بروکراسی قرار داریم سعی بر آن است تا در این نوشتار به بررسی دو شاخص اصلی یک انتخابات کارآمد بپردازیم:

همواره یکی از آسیب های مهم انتخابات نا آگاهی رای دهندگان است که بعضا منجر به انتخاب افراد ناشایست میگردد و این مهمترین نقدی است که به انتخابات در هر سطحی وارد است.در طول تاریخ نیز شاهد اتخاذ تصمیمات جمعی نادرست بوده ایم که محل خسارات جبران ناپذیری گشته است. پس اولین شاخص یک انتخابات کارامد، حضور انتخابگران آگاه در صحنه انتخابات است.

در حال حاضر این نظریه مقبول همگان است که مجموع نظر افراد اگاه در یک زمینه به واقعیت وجودی آن موضوع بسیار نزدیک است. از این رو همواره تلاش ها برای آگاه سازی توده  مردم از طرق مختلف انجام می شود تا در برهه های زمانی خاص همچون انتخابات از آگاهی لازم جهت اتخاذ تصمیم  صحیح برخوردار باشند.

خوشبختانه در انتخابات پیش رو از این جهت محل سرور بی پایان است که انتخابگران همگی از اگاهی لازمنسبت به حساسیت مقوله مورد انتخاب برخوردار هستند. اما در حاشیه این موضوع باید به اسیب اصلی این قبیل انتخابات صنفی، که منافع دست یافتنی بعضی اشخاص هست نیز اشاره کرد. هر چه انتخاباتکلان تر باشد حبقه افراد منتفع تنگ تر خواهد بود و بلعکس و مبانی انتخاب افراد نیز متفاوت می شود. به همین دلیل است که در انتخابات محلی رای دهندگان بیشتر بر اساس روابط، منافع، شناخت و برداشت شخصی رای می دهند اما در انتخابات کلان همچون ریاست جمهوری ، ملاک شعار و برنامه و طیف سیاسی است. از این رو گاهی یک شخص با عقاید و منش مشخص در دو سطح از انتخابات به افرادی از طیف های متضاد رای می دهد، زیرا در انتخابات صنفی این امکان وجود دارد که حتی در مورد یک رای نیز با کاندید مورد نظر یا گروهش وارد مذاکره شد و این اصلی ترین آسیبی است که انتخاب گران یک گروه صنفی حتی با میزان آگاهی دامپزشکان را نیز می تواند تحت شعاع قرار دهد و امید هرگونه تصمیم جمعی بخردانه ای را زایل کند.

موضوع دوم انتخاب بهترین یا صالح ترین فرد از جمع کاندیدا ها است. در انتخاباتی اینچنینی دارا بودن حداقل ها نیز میتواند موجبات حضور افراد را فراهم آورد  و این کرسی تقریبا در دسترس همه اعضای صنف می باشد. به همین جهت این وظیفه فعالان انتخاباتی رسته های مختلف است که گزینه مناسب جهت نمایندگی هر چه بهتر جامعه دامپزشکی،  و نه منافع شخصی را معرفی و حمایت کنند.

نا گفته پیداست که در جایگاهی که به واسطه انتخابات پیش رو در دسترس افراد قرار میگیرد سبب دسترسی آسان آنها به منابع مالی و اطلاعاتی خواهد بود و انتخاب و گزینش امروز ماست که تعیین میکند آیا این منابعبه دستانی امین و حافظ کیان جامعه دامپزشکی سپرده می شود یا خیر.

انتخاب مسولانه چه در سطح معرفی کاندید ها و چه انتخاب آن ها به عنوان نماینده در شورای نظام دامپزشکی استان،تاثیرگزارترین وظیفه تک تک دامپزشکان سطح استان در برهه زمانی فعلی است.